Binnenkort rijd ik in een Kamiq, de City-SUV van Škoda. Je vindt hier alles wat er is te melden over deze auto, zowel in het algemeen als mijn exemplaar in het bijzonder.

Nieuwe DSG-pook

Nieuwe DSG-pook modeljaar 2022Het modeljaar 2022 van de Kamiq die vanaf juli/augustus worden gebouwd, bevat een opvallende wijziging: de DSG-pook is compleet vernieuwd. Niet langer zijn de standen zichtbaar links aan de voet ervan (zie foto hieronder), maar in de knop van de pook zelf. En de op dat moment gekozen stand (P, R, N, D/S) licht daar ook op. Echt een zeer fraaie aanpassing!

Klik op de foto rechts voor een vergroting. Met dank aan Pete294!

Oude DSG-pook

Verwarmde sproeierkoppen

Verwarmde ruitensproeierkoppenIn de Business Edition-uitvoering is de Škoda Kamiq standaard voorzien van ruitensproeierkoppen die verwarmd worden. Hiermee wordt voorkomen dat de sproeiers niet meer functioneren als het (streng) vriest. Daarnaast dien je in dat geval natuurlijk ruitensproeiervloeistof met anti-vries te gebruiken om te zorgen dat de hele watervoorraad (maximale inhoud van 3 liter) niet bevroren raakt.

Laat de winter dan maar komen!

Reviews Škoda Kamiq

Er zijn sinds de introductie in 2019 inmiddels heel wat video-reviews van de Kamiq verschenen. In het buitenland, maar natuurlijk ook in ons eigen land. Hieronder vind je een voorbeeld in de vorm van een video van de ANWB. Klik onder de video verder voor een uitgebreider overzicht…

Meer reviews…

Richtingaanwijzer

RichtingaanwijzerOp zich niet een heel bijzonder onderdeel van een auto-cockpit natuurlijk, maar de richtingaanwijzer van de Kamiq bevat flink wat extra bedieningsfuncties dan richting-aangeven alleen.

De hendel is namelijk tevens voor het gebruik van grootlicht. Daarbij geldt: naar je toe trekken voor eenmalig inschakelen en van je af duwen voor echt aanzetten. De middenstand is voor gewoon dimlicht (als ingeschakeld).

Maar je kunt er ook de Cruise Control volledig mee bedienen. Hiervoor beschik je bovenop over een schakelaartje met On (aan), Cancel (annuleren/onderbreken) en Off (uit) en links van de handel de SET/- (of per klik 1 km/u langzamer rijden) en de RES/+-knop (resume; of 1 km/u sneller).

Onderaan de handel bevindt zich tenslotte een knopje waarmee je het menu van de beschikbare hulpsystemen kunt oproepen; je kunt hier dan ook schakelen tussen de Cruise Control en de snelheidsbegrenzer.

Klik op de foto voor een vergroting…

Karakteristiek

Kamiq dagrijverlichtingJe kunt hem uit duizenden herkennen: de karakteristieke voorkant van de Škoda Kamiq met de losse dagrijverlichting. Helemaal als je ‘m bekijkt op de foto hiernaast!

Klik voor een vergroting…

Goed beschermd

Hier houd ik van: een filmpje van iemand die de bescherm-folie van z’n nieuwe Kamiq verwijdert. Met een heerlijk geluid ook!

Ik kan niet wachten om hetzelfde te kunnen doen ;-)!

Stoelverwarming

StoelverwarmingVoor het eerst zal ik straks een auto hebben met verwarming in de voorstoelen. Zowel aan de bestuurders- als de passagiers-kant is de stoel te verwarmen in twee standen.

Ik ben benieuwd hoe dat zal zijn, zeker als het wat kouder wordt…

Airbags

AirbagsOp het gebied van passieve veiligheid is de Kamiq onder andere voorzien van negen airbags:

Stuur-airbag bestuurder;
Knie-airbag bestuurder;
Passagier-airbag (uitschakelbaar);
Voorzijde zij-airbags (2x);
Achterzijde zij-airbags (2x);
Gordijn-airbags gehele zijkant (2x).

Zie de afbeelding hiernaast (klik voor vergroting) voor de precieze plaatsingen.

Categorieën: Over de Kamiq